MALZEMELER

150 gr toz şeker
100 gr fındık, iri doğranmış
1 kutu krem şanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazır vanilyalı dondurma
2 muz, dilimlenmiş

YAPILIŞ

Krokan için bir tavada şekeri karıştırmadan orta ateşte eritin. Altın rengini aldığında bir kez karıştırın ve içerisine fındıkları atın.

Krokan sıcakken yağlı kağıt tepsiye dökün ve soğutun. Kremayı bir mikser yardımı ile pudra şekeri eklenerek katı bir kıvam alıncaya dek çırpın.

Çikolatayı benmaride tereyağı ile eritin. Sırasıyla dondurmayı, muzu, ufaltılmış krokanı ve çırpılmış kremayı sunum kabına dizin ve hazırlamış olduğunuz çikolata sosuyla servis edin.