Ece Zaim Kimdir?
Ece Zaim, 29 Nisan 1988’de İstanbul’da doğdu. Siyaset Bilimi ve Uluslar arasıİlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, çocukluğundan beri tutkusu olan mutfaktan uzak kalamayacağını düşündü. Mutfak Sanatları Akademisi’nde Chef&Owner programına katıldı ve eğitimini başarıyla tamamladı.
Ulus 29’da stajını tamamladıktan sonra sıcak bölümünde çalışmaya devam etti. Ardından Cento Per Cento Restaurant’ın açılış sürecinde makarna şefliği yaptı.
2011’de konseptini oluşturduğu ve tasarımını üstlendiği, aynı zamanda chef & owner olarak çalıştığı pastanesi Vanilla Bakery’i kurdu.
Mevsimsel malzemelerle en kaliteli çikolata çeşitlerinin buluştuğu 40 farklı çeşit ürünü taze olarak her gün Vanilla Bakery’de misafirlerine sundu. Bunların yanında özel davetlerde catering hizmeti sundu ve İstanbul’da ilk şubesini açmis olan Pf Changs grubunun tatlı menüsündeki ürünleri hazırladı.
Ortağının farklı bir iş koluna yönelmesi üzerine pastanesini devretti. Bu dönemde farklı internet sitelerine yemek üzerine yazılar yazdı. Bailey’s markasının proje bazlı tatlı şefliğini yaptı.
2013 -2014 yıllarında Digiturk’un Turkmax Gurme kanalında haftada 5 gün yayınlanan Küçük Mutfak Sırları isimli programın içeriğini hazırladı, mutfak şefliğini ve sunuculuğunu yaptı. Haftanın her günü farklı bir tema ile menüler hazırladığı programında, ekibiyle beraber 205 bölüm çekti ve özgün olarak yazdığı 600 tarifini uygulayıp izleyenlerle paylaştı.
Crate & Barrel, Okan Üniversitesi ve ODTÜ Gastronomi Grubu ile workshoplar yaptı ve ODTÜ’de Söyleşiye katıldı.
2014 yılında hayata geçmiş olan All for Kids dergisinde “çocuklar için doğal lezzetler” temalı tariflerini 2015 Ekim sayısına dek okuyucularla paylaştı.
105 tariften oluşacak olan ilk yemek kitabının yemek stilistliğini de üstlendiği fotoğraf çekimlerini tamamladı.
2015 Ekim ayı itibariyle haftada 5 gün 2 ay boyunca Tv8’de yayınlanan ve beğeni ile izlenilen yemek yarışması programı Ver Fırına’nın yeni sezonunda Arda Türkmen ve Yağız İzgül ile birlikte programın jürisi olarak tekrar ekranlarda yer aldı.
Bunlarla beraber farklı restoranlarda proje bazlı konsept ve menü danışmanlığı yapmaktadır.
İki buçuk yılı aşkın süredir hazırladığı yemek kitabı kitap evlerinde raflardaki yerini aldı.
Şuanda 10. Baskısını yapmış olan Açık Mutfak en çok satan yemek kitapları arasında yerini aldı. Sevenleriyle 5 ayrı imza gününde buluştu.
2. Yemek kitabını yazmaya devam eden Ece, aktif olarak markalara yiyecek içecek danışmanlığı ve sosyal medya içerik danışmanlığı hizmeti vermeye devam etmektedir.
Ailesine yemek hazırlamak ve oğullarıyla parka gitmek en keyif aldığı aktiviteler. Seyahat etmek, farklı lezzetler denemek ve yemek fotoğrafları çekmek tutkuyla bağlı olduğu hobileri arasında.
Önümüzdeki dönemde planları arasında yemek kitabının yanına bir tatlı kitabı, bir de çocuklar için sağlıklı yemekler kitabı eklemek bulunmakta.