10 Kase
2 litre süt + 2 yemek kaşığı
70 g pirinç
25 g buğday nişastası
200 g toz beyaz şeker
1 çimdik tuz
100 ml krema
2 litre sütü ve pirinci derin bir çelik tencereye alın. Önce kısık-orta ateşte aralıklarla karıştırarak kaynama noktasına getirin. Taşmayacağı şekilde aralıklarla karıştırarak (dibine pirincin yapışmasına izin vermeyin) 1-1,5 saat kadar süt azalıp pirinç tamamen pişene dek pişirmeye devam edin. Nişastanın üzerine 2 yemek kaşığı sütü ve tencereden 1 yemek kaşığı sıcak sütü ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı süzgeçle tencereye dökerken bir yandan karıştırın. 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin. Şekeri, tuzu ve kremayı ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Hafif kıvamlanmış oldukça da sıvı bir kıvamda olacaktır. Ocağı kapatın. Kaselere bölüştürürken her seferinde karıştırıp kaselere dökün ki pirinç- sıvı karışımınız eşit olsun. Fırının sadece üst ızgara ayarını açın. Sütlaçlarınızı derin bir fırın kabına koyun ve kabın yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin. Fırının orta rafına koyun ve üzeri istediğiniz kadar kızarana dek pişirin. Bu kısım da gözünüzü asla fırından ayırmayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve servis edin.