800 g (6 küçük-orta) kabak ince rendelenmiş
6-7 dal maydanoz, yaprakları ince doğranmış
3-4 dal dereotu, yaprakları ince doğranmış
5 adet taze soğan, çok ince doğranmış
2 yumurta, bir kasede karışıncaya dek çırpılmış
50 g beyaz un, 50 g tam buğday un (1 su bardağı undan 1 parmak az)
1/2 paket kabartma tozu
1,5 tepeleme çay kaşığı tuz(markaya/çeşide göre, damak tadınıza göre değişir)
2-3 çimdik karabiber
2-3 çimdik tatlı toz biber
1 çimdik pul biber
Kızartmaya uygun seçtiğiniz sıvıyağ
Kabakları rendeleyin ve bir süzgece alıp on dakika kadar bekletin. Suyunu iki elinizle iyice sıkıp derin bir kaseye aktarın. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı, yumurtayı, unları, tuzu, karabiberi, tatlı toz biberi ve pul biberi ekleyin. İki kaşık yardımıyla homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Bu aşamada kabakları ezmeden karıştırmak ve karıştırma süresini çok kısa tutmak önemlidir. Aksi taktirde karışım suyunu bırakır. Karışım nemli ve tam karışmış gözüktüğünde düz ve derin kenarlı bir tava içerisine 1 parmak kalınlığında kızartmaya uygun bir yağ ekleyin. Yağ orta ateşte iyice ısınınca iki kaşık yardımıyla bir parça karışımdan alın ve Amerikan topu şekli verin. Tavaya yavaşça bırakıp üzerini hafifçe düzeltin. Tava dolana dek işleme devam edin. Mücverlerin aralarının boş kalması ve tavanın fazla kalabalıklaştırılmaması yağ çekmemeleri için önemli. Kızarınca diğer taraflarını çevirin ve her biri için toplamda 4-5 dakika kadar pişme süresi vererek ve birer kere daha çevirerek pişirin. Düz bir tabağa kağıt havlu serin ve yağını iyice süzerek aldığınız mücveri üzerine bırakın. Malzeme bitene dek işleme devam edin. Bu sırada malzemeniz zamanla sulanacaktır. Tavaya hamurdan parçalar hazırlarken o suyu almamaya özen gösterin. Bu sayede mücverleriniz yağ çekmeden çıtır çıtır pişecektir ve içi nemli kalacaktır. Koyduğunuz tuz oranından ve pişirme oranınızdan emin değilseniz bir taneyi pişirdikten sonra tadın ve düzenlemeleri yapın. Sıcak veya soğuk olarak servis edin.