1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 arpacık soğanı, küp doğranmış
1 enginar, küp doğranmış
1 kahve fincanı bezelye
Yarım su bardağı kahverengi pirinç
1 su bardağı et suyu
2-3 dal dereotu, doğranmış
Küçük bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve ısıtmaya başlayın. Arpacık soğanı yağda düşük ısıda 3 dakika kadar soteleyin. İçerisine enginarı ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin, bezelye ve pirinç ekleyin.1 dakika daha soteleyin ve et suyu ekleyin.
Karıştırın ve kapağını kapatın, altı kısık şekilde suyunu çekene dek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra doğranmış dereotunu ekleyin ve karıştırın, üzerine bez koyun ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeklerinize 9. aydan itibaren uygulayabilirsiniz. C vitamininden oldukça zengin bir sebze olan enginar, içerdiği yüksek miktarda lif nedeni ile kabızlık sorunu çeken bebekleriniz için oldukça yerinde bir seçim olacaktır.