75 g toz Hindistan cevizi
1/2 vanilya çubuğu
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(sıvı halde değilse eritin)
40 ml badem sütü
Kaplamak için:
100 g %50 veya 60 kakao oranında çikolata, küçük parçalara bölünmüş
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Üzerine
Toz Hindistancevizi veya cipsi
Toz Hindistan cevizini, vanilya çubuğunun iç tanelerini, balı, hindistan cevizi yağını, badem sütünü bir kapta iyice ezerek homojen bir karışım elde edene dek bir kaşıkla karıştırın.
Kare veya dikdörtgen bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı 1 parmak kalınlığında olacak şekilde bastırarak kalıba yayın. 20 dakika kadar buzlukta dinlendirin. Buzluktan çıkartın. Benmaride çikolatayı, hindistancevizi yağı ile eritin ve eridikten sonra bir spatula ile devamlı 1-2 dakika karıştırarak basit bir şekilde temperleyin/soğutun. Çikolatayı bir çay fincanına dökün.
Hindistan cevizli karışımı şef bıçağı ile 12 eşit kareye bölün. Her kareyi sırayla çatalın üzerine koyun ve tamamen üzeri kaplanacak şekilde çikolataya bulayın. Çatalı havada tutarak ve sıyırarak fazla çikolatayı akıtın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Hala çikolata donmamışken üzerine toz Hindistan cevizi veya cipsi serpin.
Tüm çikolataları aynı şekilde kaplayın ve süsleyin. Buzlukta yarım saat kadar dondurun ve oda sıcaklığında 5 dakika bekletip servis edin. Buzdolabında ağzı kapalı bir kapta 10 gün kadar saklayabilirsiniz.