100 gr fındık
100 gr tuzsuz kabuksuz badem
50 gr kayısı kurusu
50 gr kuru erik kurusu
100 gr yabanmersini kurusu
100 gr kuru üzüm
100 gr kurutulmuş çilek veya papaya veya mango
250 gr şekersiz sade mısır gevreği
300 gr yulaf
100 gr yulaf kepeği
Vanilyalı süt için
2 Porsiyon
2 su bardağı süt
Yarım vanilya çubuğu
Fındık ve Bademleri tavada kokusu çıkana dek, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için kenara alın. Kayısıları ve erikleri orta boyda küpler şeklinde doğrayın. Tüm kuru malzemeleri geniş bir kâsede karıştırın ve içerisine bademleri, fındıkları, kayısıları ve erikler de ekleyin. Tekrar karıştırın.
Ağzı sıkıca kapanan bir kavanoza koyun. Bu şekilde kuru, güneş almayan bir ortamda 2 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Vanilyalı süt için küçük bir sos tavasına, süt ve vanilya çubuğunun iç tanelerini ekleyin ve kaynama noktasına getirmeden ısıtın. Soğuduktan sonra vanilyalı sütü bir kâseye alın ve üzerine müsli ekleyerek servis edin.