4 dilim bonfile, dinlenmiş ve dövülmemiş
1 dal biberiye
2 dal taze kekik
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 çimdik ince kaya tuzu veya trüflü tuz
Evde mangal keyfi lezzetinde ızgara bonfile yapabilmek için öncelikle iki konuya dikkat etmek gerekir. Kasabınızdan alacağınız et kasabınız tarafından iyi dinlendirilmiş olmalıdır. Ayrıca doğru pişirmeyi yapabilmek için döküm tava bu tarifte çok önemli.
Biberiye, kekik, sarımsak, sıvıyağı ve bonfileyi birlikte ovun. Bir kâseye alın ve üzerine streç film çekip buzdolabına atın. 2 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra 15 dakika oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve etin iki tarafını da tuz ve karabiber serpin.
Fırını fan ayarında 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın
Döküm tavayı iyice kızdırın ve etleri, biberiye, kekik, sarımsak ile birlikte tavaya ekleyin. Her iki yanını altın rengi olana dek maşa ile çevirerek mühürleyin. Yüksek ısı ve tavayı kalabalıklaştırmamak etin suyunun akmaması bu aşamada önemli.
Isınmış olan fırına tavası ile birlikte mühürlenmiş bonfileleri atın. Tercih ettiğiniz pişmişlik derecesine göre 5 ile 15 dakika arası pişirin. Fırından çıkınca üzerlerine tereyağı sürün, ince kaya tuzunu veya trüflü tuzu serpin. Servis etmeden önce suyunun akmaması için 3-4 dakika bir tahtada eti dinlendirin ve servis edin.