1 kg kabak, kabuğu alınmış, dilimlenmiş
450 gr toz şeker
1 karanfil tanesi
1 çubuk tarçın
4 yemek kaşığı file Antep fıstığı
2 yemek kaşığı file fındık
6 yemek kaşığı manda kaymağı
Kabaklar yıkanır ve kurulanır.
Yayvan bir tencereye tercihen tek sıra halinde dizilir ve üzerine şekerin tümü serpilir. Karanfil ve çubuk tarçın üzerine eklenir.
Orta ateşe alınan kabakların şekeri kaynama başlayınca üzerinde biriken köpüğü alınır.Kapağı yarı açık olarak bırakılır.Altı kısılır ve kısık ateşte ortalama 45 dakika kadar pişirilir.Altı kapatıldıktan sonra tencerede soğuması için bekletilir.Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.Üzerine file Antep fıstığı ve badem serpilir.Her porsiyona 1 yemek kaşığı kaymak ile birlikte servis edilir.