MALZEMELER

Cherry domates için:
3 salkım cherry domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 dal biberiye
2 dal taze kekik
2 çimdik kuru kekik
2 çimdik pul biber
Tagliata için:
60 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
Yarım kırmızı soğan, küp doğranmış
Tuz
Karabiber
600 gram antrikot
2 çay kaşığı kuru kekik
Servis için parmesan peyniri

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın

Cherry domatesleri diğer tüm malzeme ile harmanlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinde 15 dakika kadar fırınlayın.
Bir fırın kabında zeytinyağını, pul biberi, sirkeyi, soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırın.

Eti hazırlamak için, döküm ızgara tavasını iyice ısıtın ve eti her iki tarafı da orta pişmişliğe ulaşana dek 3’er dakika pişirin. Eti tavadan alın, hemen zeytinyağlı karışımın içerisine ekleyin ve 2-3 dakika bekletin. Ardından etlerin arkasını çevirip 1 dakika daha bekletin.

Hazırlamış olduğunuz eti ince ince dilimleyin ve düz bir tabağa yayın. Fırından çıkmış cerry domatesleri üzerine ekleyin ve taze kekik ve kalan ekstra zeytinyağlı sos üzeride gezdirin. Arzu ederseniz üzerine parmesan peyniri de ekleyip ılık olarak servis edin.