5 yaprak jelatin
1 vanilya çubuğu
600 gr krema
400 gr süt
160 gr toz şeker
Frambuaz sos için:
400 gr donmuş frambuaz
2-3 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
File fındık, badem veya fıstık
Derin bir kaseye jelatinleri koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde soğuk su dökün ve bu suda yumuşayıncaya dek bekletin.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve bıçağın sırt kısmı ile iç tanelerini sıyırın. Krema, süt, şeker ve vanilya çubuğunun iç tanelerini ve kabuk kısmını ocağa alın. Şeker eriyinceye dek karıştırın. Karışım yanlardan baloncuklar çıkartıp kaynama noktasına gelinceye dek ısıtın. Kaynatmamak bu noktada önemli. İçerisinden vanilya çubuğunun kabuk olan kısmını çıkartın.
Yumuşamış olan jelatini elinizle sudan çıkartın ve tüm suyunu sıkın. Sıcak olan sütlü karışıma ekleyin ve 30 saniye kadar karıştırarak içerisinde eritin.
Kepçe yardımı ile karışımı 6 sunum kabına eşit olarak bölüştürün. Bölüştürme işlemini yaparken her seferinde karışımı tekrar iyice karıştırın. Kapları sallamamaya özen göstererek buzdolabına koyun. En az 4 saat tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Frambuaz sosu hazırlamak için,frambuazları donmuş halde derin bir tavaya alın. Üzerine limon suyunu,nişastayı ve pudra şekerini ekleyin. Devamlı karıştırarak ve bir yandan kaşığın arkasıyla meyveleri ezerek pişirin. 4-5 dakika sonunda sos parlak bir renk alıp koyulaşınca altını kapatın. Sosu bir kaseye alın ve hala sıcakken üzerine değecek şekilde streç film ile kapatın. Buzdolabında dinlendirin.
Frambuaz sosu hazır olan Panna Cotta ‘ların üzerine bölüştürün. Arzu ettiğiniz kuruyemiş veya nane yaprağı ile süsleyip servis edin.