MALZEMELER

20-25 adet Fransız fasulyesi
Tuz
1/4 demet semizotu
Limonlu manda yoğurt sos:
5 yemek kaşığı manda yoğurdu
1/2 adet limon,kabuğu ince rendelenmiş
2 diş taze sarımsak,ezilmiş
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz&Karabiber
Ceviz Pesto:
10 adet ceviz
4 yemek kaşığı toz parmesan rendesi
Tuz&Karabiber
Göz kararı zeytinyağı
Üzeri için:
1/2 adet chilli biberi

YAPILIŞ

Derin bir tencereye 1,5 litre kaynar su doldurun. Ocağı orta ateşe alın ve su kaynayınca içerisine büyük bir tutam tuz atın. Fransız fasulyesini suya ekleyin ve 3-4 dakika kadar pişirin.

Derin bir kaseye soğuk su doldurun ve 10-15 adet buz küpü atın. Pişen fasulyeleri kevgirle kaynar sudan alıp buzlu suya atın ve 3 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve tamamen kurulayıp sunum tabağına dizin. Üzerine semizotlarını dizin.

Manda yoğurduna limon kabuğunu, sarımsağı, zeytinyağını, göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin ve 30 saniye kadar çırpın. Semizotlarının üzerine bu sosu gezdirin.

Ceviz pestoyu yapmak için cevizi, parmesan peynirini, göz kararı tuz ve karabiberi ve zeytinyağını ekleyin. Rondodan incecik bir kıvam alana dek çekin. Sos kıvamı vermek için gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyin. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ceviz pestoyu sunum tabağına tatlı kaşığı ile ekleyin.

Üzerine chilli biberlerini serpin ve hemen servis edin.