MALZEMELER

1 çimdik ince kaya tuzu
1 diş sarımsak
40 adet iri fesleğen yaprağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı parmesan peyniri, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pecorino peyniri
120 ml sızma zeytinyağı
Makarna için:
1 adet büyük patates
350 gram yeşil Fransız fasulyesi
400 gram kalın spagetti
Sunum için;
Parmesan peyniri

YAPILIŞ

Mermer bir havana tuzu, sarımsağı ve fesleğen yapraklarını koyun. Üzerine vurarak değil, yuvarlak daireler çizerek malzemeyi yumuşatın bu işlem yaklaşık 3-4 dakika kadar sürecektir. Fıstıkları, parmesan peynirini ve pecorino peynirini ekleyin ve macun kıvamına gelene dek karıştırın. Karışımı bir kâseye alın ve absorbe edebildiği kadar zeytinyağı ekleyin. Arzu ettiğimiz kıvam yumuşak bir sos kıvamı olacaktır.

Derin bir makarna tenceresinde 3 litre kadar su kaynatın ve tuz ekleyin. Patatesleri suya atın ve 10-12 dakika kadar suda pişirin. Patatesleri suya attıktan 5 dakika sonrada fasulyeleri atın ve toplamda fasulyeleri de 7 dakika kadar pişirin.

Üzerine makarnayı ekleyin ve pakette yazan süreden 1 dakika eksik pişirin ve süzün. Geniş bir kaseye makarnayı ve pesto sosu ekleyin iyice karıştırın. Servis tabağına alınan makarnayı parmesan peyniri ile süsleyerek servis edin.