MALZEMELER

50 g badem
50 g fındık
100 g ayçiçek çekirdeği
150 g kabak çekirdeği
200 g glutensiz ekmeklik un, elenmiş
1 paket kabartma tozu, elenmiş
50 g glutensiz yulaf
9 g tuz
80 g keten tohumu
20 g susam
20 g chia tohumu
Sıvı malzemeler:
40 g bal veya Akçaağaç şurubu
50 g zeytinyağı
350 g su, oda sıcaklığında

YAPILIŞI

Badem ve fındığı bir tavada sıkça karıştırarak orta ateşte kavurun. Soğuyunca kuru malzemelerin tamamı ile birlikte büyük bir kaseye alın ve bir kaşıkla malzemeler eşit olarak dağılana dek karıştırın. Sıvı malzemeleri başka bir kaba alın. Sıvı malzemeyi kuru malzemenin üzerine dökün ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Kaşığı kenara alın ve elinizle tamamen homojen bir karışım elde edene dek bu cıvık karışımı iyice yoğurun. 24’e 10 dikdörtgen kalıbın içerisine piştiğinde yanlarından ekmeği tutup çekebileceğiniz gibi iki büyük parça dikdörtgen yağlı kağıt kesip yerleştirin(hiçbir yeri kıvrık kalmasın) Hamuru içerisine dökün. Keten tohumu ve chia’nın jelleşmesi için 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu sırada fırını 180 dereceye ısıtın. Arzu ederseniz üzerine ekstra çekirdek ekleyin. 1 saat kadar, içerisine kürdan batırdığınızda temiz çıkana dek pişirin. Fırından çıkan ekmeği 1 saatte oda sıcaklığında bekletin. Kabından çıkartın ve tamamen soğuyana dek kesmeyin. Rahatça kesmek için soğuduktan sonra streç filmle sarıp buz dolabında bekletebilirsiniz. Keserken dağılmaması için iyice soğumuş ve dinlenmiş ekmeği iki yanından tutup nazikçe keskin bir bıçakla çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Dilimlerin arasına yağlı kağıt koyup dondurabilir ve yemeden önce tost makinesinde kızartabilirsiniz.