2 su bardağı yulaf
4 yemek kaşığı keten tohumu
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
4 yemek kaşığı Hindistan cevizi , kurutulmuş ve dilimli
2 yemek kaşığı kızılcık kurusu
2 yemek kaşığı kuru yabanmersini
Yarım su bardağı file badem, kabuksuz
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
Sunum için bir kase badem sütü
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Geniş bir kâsede, keten tohumunu, yulafı, Hindistan cevizini, kızılcık kurusunu, yaban mersinini, file bademi, tarçını ve tuzu karıştırın.
Bir sos tavasında Hindistan cevizi yağını eritin ve ateşten alın.
İçerisine vanilya özütü ve akçaağaç şurubu ekleyin.
Sıvı karışımı, kuru karışımın üzerine dökün ve karıştırın ve tahta bir kaşıkla tüm malzemeler homojen bir hale gelinceye dek karıştırın.
Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye yayın ve her 5 dakikada bir granolayı karıştırın ve toplamda yaklaşık 15 dakika kadar altın rengi olana dek pişirin. Soğumuş olan granolayı badem sütü vegan değilseniz süt veya yoğurta servis edin.
Ağzı kapalı bir kutuda, serin bir yerde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.