MALZEMELER

½ su bardağı fındık, badem, ceviz karışımı
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
½ küçük su bardağı hindistan cevizi tozu
½ vanilya çubuğu
1 su bardağı hurma, yumuşak çekirdekleri çıkarılmış
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Tarçın

YAPILIŞ

Fındığı, bademi, cevizi, yulaf kepeğini ve hindistan cevizini rondodan geçirin. Vanilya çubuğunun iç kısmını bıçağın arka tarafı yardımıyla alın ve taneleri, hurma ile birlikte karışıma ekleyin.

Zeytinyağını da eklendikten sonra tüm malzemeleri püre kıvamına gelinceye dek rondodan geçirin.

Karışımdan tatlı kaşığı ile parçalar kopartın ve daha sonra elinizle yuvarlayarak toplar haline getirin, süslemek için hindistan cevizine bulayın ve üzerine tarçın serperek servis edin.