Bebek ve çocuklar için pratik derin dondurucu kullanımı
Annem çocukluğumda bana yemek hazırlarken yemeğin içerisine koyacağı eti gidip kasaptan taze olarak alırmış. Ne yazık ki günümüzde yoğun çalışan anneler için bu sadece güzel bir anı olmaktan öteye geçemiyor….
Vanilya Çubuğu, Vanilya Tanesi Püresi ve Vanilya Özütünün Kullanım Alanları
Gerçek vanilya benim tatlılarda vazgeçemediğim, en sevdiğim doğal lezzet mucizelerinden biri. Vanilyayı 3 şekilde doğal haliyle kullanabilirsiniz. Vanilya çubuğu, vanilyanın en doğal ve en lüks hali. Üretilmesi ve toplanması oldukça…
Balkabağının pratik kullanımı
Kış aylarının vazgeçilmezi olan balkabaklarını önceden hazırlayıp buzlukta saklayarak pratik bir şekilde tariflerinizde kullanabilirsiniz. Öncelikle 7 kalın dilim balkabaklarını kabukları ile birlikte yağlı kâğıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Her iki…
Mekan Önerisi: Sırçacı 14
Hafta sonu güne en güzel kahvaltıyla başlanır. Yeniköy’de bulunan Sırçacı 14 gerçekten kahvaltının hakkını veriyor. Pişi, pankek, omletler, menemen, muhlama, sote patates hepsi muhteşem. Hiç biri öylesine yapılmamış, lezzetleri tam…
Moka Pot İle Kahve Yapımı
Bizim evde çay kadar kahve de pek seviliyor. Eminönü’nden aldığım taze çekilmiş kahve ile yaptığım akşamüstü Türk Kahvesinin tadı her daim bir başka olsa da espresso ile yapılan kahve türevlerinden…
Bütün Enginar Hazırlığı
Bahar demek benim için enginar demek! Sokağın köşesindeki Enginar kamyonu gelmeye başladıysa havalar ısınıyor demektir. Her ne kadar İstanbul’da enginarın sadece iç kısmı pişirilse de yapraklı haline kesinlikle bir şans…
Mekan Önerisi: Etiler Kebapçı
Ben hiç bir mekana ilk açıldığı haftalarda gitmem. Çünkü bu ilk haftalar mekânların alışma dönemleridir ve en iyileri bile büyük hatalar yapabilir. Bu süreci atlattıktan sonra internette hakkında “çok pahalı,…
Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Peynir tabağı hazırlarken 8 kişiden fazla değilseniz çok fazla çeşit seçmenize gerek yok. 4 çeşit peynir genellikle yeterli olacaktır. Emmantel, gruyere, gouda, parmigiano reggiano, rokfor, mimolette, manchego ve eski cheddar…