1 Porsiyon
Yarım armut, rendelenmiş
2 yemek kaşığı irmik
Malzemenin üzerini geçecek kadar kaynar su
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım kibrit kutusu tuzu alınmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı taze lor
1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 çimdik tarçın
Çeyrek haşlanmış, tam pişmiş yumurta sarısı
Gerektiği kadar anne sütü veya formül mama
Armudu buharlı pişiricide haznesine suyunu ekleyip 10 dakika pişirin. Eğer buharlı pişirici yoksa armudun üzerini geçecek kadar su ile 5 dakika kadar sos tavasında haşlayın ve suyunu süzüp kenara alın.
İrmik, armut ve üzerini geçecek kadar kaynar suyu bir tavaya alın ve devamlı karıştırarak suyunu çekene dek irmiği pişirin.
Pişmiş olan irmiğin altını kapatın ve ocaktan alın. Üzerine tereyağı, peynirleri ve pekmezi ekleyin, peynirler eriyinceye dek karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve karıştırın.
Biraz daha yumuşak bir kıvam elde etmek için anne sütü veya formül mama ekleyin ve karıştırın. Ilındıktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır.