450 g/1 paket donmuş ıspanak
4 adet yumurta
80 g/4 kibrit kutusu kaşar peyniri
80 g/4 kibrit kutusu beyaz peynir
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz&Karabiber
1 çimdik taze rendelenmiş muskat
1 su bardağı yulaf unu
Donmuş ıspanağı bir kaseye alın ve üzerine üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Yumuşayan ıspanağın suyunu süzün ve elinizle tüm suyu çıkana dek iyice sıkın.
Geniş hazneli bir rondoya ıspanağı ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyin. Ufak pütürlü bir kıvam alana dek 2 dakika kadar rondodan çekin. Kaşıktan akan, ama koyuya yakın bir kıvamı olmalıdır.
Isıttığınız waffle makinesini veya tavasını bir fırça yardımıyla az miktarda zeytinyağlayın. Karışımı eşit olarak bölümlere paylaştırın. İki tarafı da dokunduğunuzda hafifçe sertleşinceye dek 10 dakika kadar pişirin. Hamur bitene dek bu işleme devam edin. Pişirme işlemini düz bir tavaya kepçe ile dökerek yapabilir ve pankek şekilleri de çıkartabilirsiniz. Pankek şeklinde yapacaksanız daha rahat pişmeleri ve için 10-12 adet çıkacak şekilde porsiyonlamalısınız.
Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.