1 kabak
300 gr yağsız köftelik dana kıyma
1 yumurta
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği
Karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tatlı pul biber
Çeyrek soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak
Yarım haşlanmış patates, rendelenmiş
2-3 dal dereotu, doğranmış
6 dilim kaşar peyniri
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Kabağı kaynar suda 5 dakika haşlayın ve bıçak yardımı ile uzun dilimler çıkartın. Köfteyi yapmak için derin bir kaseye, kıymayı, yumurtayı, buğday ununu, yulaf kepeğini, karabiberi, zeytinyağını, pul biberi, soğanı, sarımsağı, patatesi ve dereotunu ekleyin. Tüm malzemeleri 2 dakika kadar yoğurun ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkartılan köfteden toplar yapın. İki kabağı artı şeklinde tezgaha yerleştirin ve ortasına köfteyi ekleyin.
İki taraftan da kabak dilimlerini kapatın ve açılmaması için bir kürdanla hazırlanan paketi sağlamlaştırın. Tüm malzeme bitene dek işlem tekrar edin.
Kabaklı köfteleri fırın kabına dizin. Fırında 20 dakika pişirin üzerine kaşar peyniri koyun ve kızarıncaya dek 190 derecede yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Kabağa sarılı yumuşak köfteyi, bebeğinize 8. ayından itibaren pişirebilirsiniz. Sebze sevmeyen çocuklar için sevmediği sebzeleri tıpkı bu tarifte olduğu gibi, köfte gibi sevdiği bir yiyecekle birlikte kullanmak iyi bir fikir olabilir. Aynı şey peynir ve yumurta için de geçerli. Çocuklar için, çok sevdikleri köftenin yanına eklenmiş kabak, tek başına bir kabak yemeğinden daha albenilidir. Yumurta ve peynirle zenginleştirilmiş bu köfte, bebeğinizin günlük protein ihtiyacına önemli miktarda katkı sağlayacaktır.