MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı kaju fıstık
1 adet sarı kaliforniya biber, beyaz kısımları alınmış ve küçük küplere bölünmüş
1 adet kırmızı kapya biber, beyaz kısımları alınmış ve küçük küplere bölünmüş
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 cm kalınlığında taze zencefil, rendelenmiş
4 adet taze soğan, yeşil kısımlarının Yarısı kesilip atılmış ve ince doğranmış
1,5 su bardağı kabuklu pirinç, yarım saat oda içme suyunda beklemiş
Tuz ve karabiber
1 avuç maydonoz veya kişniş

YAPILIŞ

Yayvan bir tencereyi orta ateşte 1 dakika kadar ısıtın. Yağı ekleyin ve 30 saniye kadar ısıtıp kaju fıstığı ekleyin ve 1 dakika kadar aralıklarla karıştırarak pişirin.

Biberleri ekleyin ve 2 dakika daha biberler renklenmeye başlayıncaya dek pişirin. Sarımsağı, zencefili ve taze soğanı ekleyin ve 1 dakika kadar pişirin.
Pirinci süzün ve ekleyip 1 dakika kadar malzemelerle karıştırarak pişirin.

Tüm malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Göz kararı tuzu ve karabiberi ekleyin.Ocağın altını kısık ateşe alın ve suyunu çekene dek 10 dakika kadar pişirin. Üzerine maydonoz veya kişniş ekleyin ve karıştırın. Altını kapatın ve üzerine değmeyecek şekilde bir parça kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10 dakika kadar dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.