MALZEMELER

200 gram kinoa unu veya tam buğday unu
40 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 vanilya çubuğu
Yarım çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı Chia tohumu
260 ml badem sütü
2 adet olgun muz, çatalla ezilmiş
70 gr agave şurubu
30 ml sıvıyağ
50 gr file antep fıstığı
40 gr %80 oranında bitter çikolata, küçük parçalar halinde bölünmüş

YAPILIŞ

Fırını 170 dereceye ayarlayın

Bir kaba bütün kuru malzemeyi eleyin. İçerisine Chai tohumunu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın.

Badem sütünü ve muzu da ekleyip homojen bir kıvam elde edinceye kadar 1 dakika boyunca karıştırın. Bal ve sıvıyağı da ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak içersine antep fıstığını ve çikolatayı ekleyip karıştırın.

Kek hamurunu bir kek kalıbına alın ve fırında 45-50 dakika kadar pişirin ve servis edin.