MALZEMELER

2 paket leblebi
6 adet kuru kakule tohumunun iç taneleri
1 avuç antepfıstığı
50 gr fındık
50 gr kuru sarı uzum
50 gr kuru kayısı
1 çimdik muskat
1 cay kasığı tarcın
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 sise boza

Üzeri için;
1 adet narın iç taneleri
Antepfıstığı
Süslemek için 6 adet tarçın çubuğu

YAPILIŞ

Leblebileri kuru bir döküm tavaya alın ve altını kısık orta ateş ayarlayın. Devamlı karıştırılarak leblebiler kızarıncaya dek 5-7 dakika kadar kavurun. Kenara alın.

Kakule tohumunun iç tanelerini havanda toz kıvamına gelinceye dek dövün.

Kuruyemişleri ve kuru meyveleri bıçakla gelişi güzel ufaltın.

Muskatı, tarçını kakuleyi, kuru yemişleri ve kuru meyveleri, portakal kabuğunu geniş bir kâseye alın. Üzerine bozayı dökün ve hepsini karıştırın. Hazırladığınız karışımı ufak bardaklara eşit olarak paylaştırın. Üzerlerini kavrulmuş leblebi, nar taneleri, antepfıstığı ve tarçın çubuğu ile süsleyin ve servis edin.