MALZEMELER

Yarım su bardağı mısır tanesi
115 gr tereyağı
200 gr esmer şeker
2 çimdik ince kaya tuzu
4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/4 çay kaşığı karbonat

YAPILIŞ

Fırını 90 dereceye ayarlayın

Bir tencereye sıvıyağ dökün ve yağ yeterli ısıya ulaştığında mısırları ekleyin. Yüksek ateşte tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Küçük bir sos tenceresinde esmer şekeri, tuzu, tereyağını ve akçaağaç şurubunu kaynatarak karamel sosu hazırlayın.

Sosun pişmesine yakın içerisine karbonat ekleyin. Patlayan mısırlar ile karamel sosu iyice karıştırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Mısırları bu şekilde fırında yaklaşık 30 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.