MALZEMELER

1 kırmızı soğan, küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet chilli biberi, ince doğranmış
2 domates, küp doğranmış
4 dal taze kekik
1 büyük patates
100 ml krema
100 gr bezelye
500 gr kabuklu orta boy karides
4 adet jumbo karides
1-2 adet lime suyu
3-4 adet frenk soğanı
1 litre deniz mahsulleri suyu için:
1 adet soğan
3 sap kereviz
1 adet havuç
2 defneyaprağı
1 adet pırasa
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 dal kekik
5 adet karabiber tanesi
Karideslerin kabukları
Fileto edilmiş balık kılçıkları

YAPILIŞ

Öönce balık suyunu hazırlayın. Sebzeler iri parçalar halinde doğrayın ve 1 dakika zeytinyağı ile tencerede soteleyin. Üzerine diğer tüm balık suyu malzemelerini ekleyin. En son 1 litre artı 200 ml soğuk su ekleyin. Su kaynama noktasına gelince altını kısın ve 30 dakika pişirin.

Üzerinde oluşan köpükleri aralıklarla bir kaşık yardımıyla alın. Hazır olduğunda balık suyunu süzün. Derin bir tencereye soğan ve zeytinyağını ekleyin, 5 dakika kadar kavurun. Sarımsak ve chilli biberi de ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.

Domatesi ekleyin ve suyunu çektirin. Taze kekik ve balık suyunu ekleyin. Patates küplerini ekleyin ve 15 dakika patates nişastasını bırakıncaya dek pişirin. Daha sonra krema, bezelye ve karidesleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Jumbo karidesleri bir tavaya alın. İki tarafı da 2 şer dakika pişirin. Karideslerin üzerine lime suyu ve Frenk soğanı ekleyin. Çorbayı kaseye alın, ve jumbo karidesler eşliğinde servis edin.