2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kırmızı kapya biber, jülyen doğranmış
1 küçük kavanoz enginar kalbi
1 küçük kavanoz mini enginar
1/4 demet maydanoz
1 çimdik kimyon
1/2 çay kaşığı toz tatlı biber
1 kutu haşlanmış nohut, süzülmüş durulanmış
Tuz& Karabiber
1/4 demet maydanoz
Zeytinyağının 1 yemek kaşığını tavaya alıp ısıtın. Biberleri ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyip biberler yumuşayıncaya dek orta ateşte soteleyin. Derin bir kaseye sıcak biberi, enginarları, maydanozu, kimyonu, tatlı toz biberi, nohutu, zeytinyağının kalanını ve tekrar göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Biberin sıcaklığı ile birlikte tüm malzemeyi iyice karıştırın. İsterseniz bu aşamada ya da soğuduktan sonra maydanozu ekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edin.