12 Adet
170 g yulaf unu
60 g Hindistan cevizi unu
1/2 çay kaşığı doğal toz vanilya (isteyen toz vanilya kullanabilir)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
120 g Hindistan cevizi şekeri
1 adet muz, çatalla ezilmiş
240 ml süt (badem sütü kullanılabilinir)
60 g Hindistan cevizi yağı
200 g donmuş Ahududu&Böğürtlen karışımı (donmuş çilek veya vişne de olabilir)
100 g beyaz çikolata (iri parçalar halinde kesilmiş)
100 g bitter çikolata (iri parçalar halinde kesilmiş)
Fırını 185 dereceye ayarlayın. Yulaf ununu, Hindistancevizi ununu, vanilyayı, kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Başka bir kaba yumurta, şeker ve muzu koyup 3-4 dakika kadar çok az kabarana dek çırpın. Sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpın. Islak malzemeye kuru malzemeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın. Meyveleri ve çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın. 12 adet yüksek muffin kabını muffin kalıbına yerleştirin. Hamuru eşit olarak kaplara paylaştırın. Eğer kalıplarınız kısa ise 14-16 adet çıkacaktır. Kek kalıbında pişirmek isterseniz. Kürdan batırdığınızda temiz çıkana dek 40-45 dakika kadar pişirin.
Muffinler tamamen soğuduktan sonra servis edin.