800 g dana döş kıyma
Tuz&Karabiber
1 çimdik pul biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hamburger köftesi büyüklüğünde 2 dilim kolot veya cheddar peyniri
8 parça Kıvırcık Marul
1 adet avokado
1/2 adet limon suyu
2 çimdik deniz tuzu
3 adet kornişon turşu, ince dilimlenmiş
1 adet domates, dilimlenmiş
6 adet biber turşusu
Servis için:
Ev yapımı barbekü sos
Oda sıcaklığındaki kıymaya göz kararı tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Sadece malzemeler birbirine karışıncaya dek 1 dakika kadar eti yoğurun. Eti ikiye bölün ve hamburger eti şekli verin. Pişerken etin çekeceğini unutmayın ve yassılaştırın.
Düz tabanlı bir tavayı 1 dakika kadar orta-yüksek ateşte ısıtın. Zeytinyağını ekleyin ve on saniye kadar ısıtın. Köfteleri aralıklarla tavaya dizin ve tam pişmişlik için iki tarafını da 3’er dakika pişirin. Üzerlerine peyniri ekleyin ve bir kapak kapatın. Kısık ateşe alın ve peynirlerin erimesi için 1 dakika kadar bekleyin. Sunum tabaklarına 2’şer parça kıvırcık marul koyun ve üzerlerine burgerleri ekleyin.
Avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartın ve ince dilinmeyin. Üzerine limon suyunu sıkın ve tuzu serpin. Her bir hamburger köftesinin üzerine bir yarım dilimlenmiş avokado ekleyin. Sırasıyla kornişon turşu, domates ve biber turşularını üzerlerine paylaştırın. Geri kalan kıvırcık marulu üzerine kapatmak için kullanabilirsiniz. Ev yapımı barbekü sos ile birlikte servis edin.