MALZEMELER

5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
6 adet arpacık soğan, dörde bölünmüş
1 sap pırasa, bütün doğranmış
2 diş sarımsak, dilimlenmiş
500 gram çeşitli mantar, dilimlenmiş
1 adet patates, küp küp doğranmış
2 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
2 su bardağı tavuk suyu
200 ml. krema

Üzeri için:
1 adet brioche ekmeği, ince dilimlenmiş
1 avuç mantar
Taze kekik
10 adet kestane
Ekstra krema

YAPILIŞ

Derin bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanı ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Pırasayı ekleyin ve 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarımsakları ve mantarlarla birlikte tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin.

Patatesleri, taze kekiği, biberiyeyi, tavuk suyunu ve sebzeleri ekleyin. Tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Ocağın yüksek ateşe alın ve suyunun kaynamasını sağlayın. Karışım kaynadıktan sonra altını kısın ve yarım saat kadar pişirin.

Piştikten sonra içerisinden kekik ve biberiyeyi çıkartın.

Pürüzsüz olana dek blenderden geçirin. Daha sonra süzgeçten geçirin. Tekrar tencereye alın, kremayı ekleyip bir taşım kaynatın.

Tereyağı bir tavada eritin ve brioche ekmeğini ekleyin. İki tarafı da kızarıncaya dek pişirin yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve kenara alın.

Aynı tavaya üzeri için mantarı ve kekiği ilave edip 3 dakika kadar mantarlar altın rengi olana dek soteleyin, üzerine kestaneyi de ekleyip tuz ve karabiber serperek 1 dakika daha soteleyin. Çorbayı geniş bir kâseye alıp üzerine kızarmış ekmeği, kremayı, sote mantarı ve kestaneyi ekleyerek süsleyin ve servis edin.