Kek için:
170 g beyaz un
50 g tam buğday un
1/4 paket karbonat
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı muskat
1 çimdik toz karanfil
1 çimdik tuz
150 g beyaz toz şeker
170 g tereyağ, oda sıcaklığında
100 g esmer şeker
2 yumurta
450 g soyulmuş ve küçük orta boy küplere doğranmış yeşil sert elma
100 g pekan cevizi veya ceviz, kavrulmuş
70 g kuru üzüm
Quark sos için:
2 kutu SEKquark elmalı, tarçınlı
2 çay kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
Tarçın
Kuru elma
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Set üstü miksere palet aparatını takın. Mikserin haznesine beyaz unu, tam buğday unu, karbonatı, kabartma tozunu, tarçını, muskatı, zencefili, karanfili ve tuzu eleyin. Toz beyaz şekeri, esmer şekeri ve tereyağını ekleyin. Orta devirde 1 dakika kadar tereyağı tüm kuru malzemeye karışıncaya dek makineyi çalıştırın. Yumurtaları ekleyin ve orta devirde karışım kabarıncaya dek 1 dakika kadar daha çırpın.
Elmaları hazırlayın ve hazneye elmaları, üzümleri ve cevizleri ekleyin. Bir spatula yardımı ile tüm malzeme homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Bu aşamada hamur oldukça katı olacaktır ve neredeyse gözünüze elmalara göre az gelecektir. Endişe etmeyin. 22-24 cm’lik bir kek kalıbını tereyağlayın ve hamuru içerisine bastırarak eşit bir tabaka halinde yayın.
Üzeri altın rengi olana dek 1 saat 2 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartın ve soğuyunca bir sunum kabına alın. Quark sosu hazırlamak için 2 kutuyu bir kaseye aktarın ve üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Soğumuş olan kekin üzerine yayın ve keki tarçın ve kuru elma ile süsledikten sonra servis edin.