MALZEMELER

1 paket kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küp doğranmış soğan
500 gr dana kıyma
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı toz şeker
2 paket çam fıstığı
3 adet yufka
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta sarısı
Harcı için:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım şişe soda

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın

Kuş üzümlerinin üzerine kaynar suyu ekleyin. Bir tavada tereyağını ve zeytinyağını eritin, soğanları tavaya ekleyin ve yumuşayıncaya dek 3 dakika kadar soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma tamamen pişene dek yaklaşık 7-8 dakika pişirin. İçerisine tarçını, toz şekeri ve suyu süzülmüş kuş üzümü ekleyin.

Kuru bir tavada cam fıstığını altın rengi olana dek kavurun ve kıymalı karışıma ekleyin. Harç için yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını, sodayı bir kapta çırpın. Yufkaları tezgaha açın ve ortadan ikiye bölün.

İlk kata fırça ile yumurtalı sostan sürün ve ikinci kat yufka üzerine koyun. O kata kıymalı harcı yayın, kenar kısımlarına sostan sürün. Bir kat daha yufka ekleyin, o kata da kıymalı harçtan koyun, kenarlarına sostan sürün. Hazırlanan yufkayı oval olan tarafından başlayarak rulo haline getirin.

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin rulo gül şeklinde sarmaya başlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve gül şeklinde hazırlanmaya başlanmış olan rulonun ucuna ekleyin ve sarmaya devam edin. Böreğin en üst kısmına yumurta sarısını sürün. Fırında altı ve üstü kızarıncaya dek 40 dakika kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.