MALZEMELER

12 adet kuşkonmaz, sert saplarından 2-3 cm kadar kesilip atılmış
1/2 çay kaşığı tuz
18-20 adet mini mozarella
7-8 adet çilek, ortadan ikiye bölünmüş
8-10 adet dut
6-7 parça taze nane yaprağı
Sos için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı balzamik sirke
Göz kararı tuz ve karabiber

YAPILIŞ

Kuşkonmazları hazırlamak için derin bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya 1/2 çay kaşığı tuzu ve kuşkonmazları ekleyin. 3 dakika pişirin ve kevgirle sıcak sudan çıkartıp soğuk su doldurduğunuz bir kasede 3 dakika kadar dinlendirin. Bu işlem kuşkonmazların yeşil rengini korumalarını sağlayacaktır.

Kuşkonmazları tamamen kurulayın ve bir sunum tabağına dizin. Aralarına mini mozarellaları, çilekleri, dutları ve taze nane yapraklarını dizin.

Sosu hazırlamak için bir kaseye zeytinyağını, balzamik sirkeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Çatalla iyice çırpın. Tüm malzemelerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve hemen servis edin.