MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gr haşlamalık kuzu eti
1 büyük soğan, iri doğranmış
3 diş sarımsak, dilimlenmiş
2 adet defne yaprağı
3 dal taze kekik
2 dal biberiye
Yarım kg domates , küp küp doğranmış
600 ml et suyu
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
3 yemek kaşığı un
2-3 damla worcestershire sos
2-3 damla teriyaki sos
4 adet hamburger ekmeği

YAPILIŞ

Fırını 160 dereceye ayarlayın

Döküm tenceresine zeytinyağını ekleyin ve iyice ısıtın. Isınan tencerede etin her tarafı kızarıncaya dek çevirerek orta ateşte pişirin ve ardından bir tabağa çıkartın. Aynı tencereye soğan, sarımsak, defneyaprağı, kekik ve biberiye ekleyin ve yumuşayana kadar birkaç dakika pişirmeye devam edin.

Üzerine domatesleri ekleyin ve 1 dakika pişirin. Et suyunu da ekleyin ve mühürlenmiş olan etleri tencerenin içerisine geri koyun. Yemeğin suyunu kaynatın ve tuz, karabiberi ekleyin. Fırında 3 saat kadar kapağı hafif aralık şekilde pişirin. Pişme esnasında her saat başı yemeğin suyunu kontrol edin. Eğer fazla azalmışsa içerisine bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyin.

Pişen etleri tencereden çıkartın. Suyunu da süzgeçten geçirin. Aynı tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine un ekleyerek 2-3 dakika kokusu çıkana dek pişirin.

Üzerine kıvamlı bir sos elde edene dek etin süzülmüş suyundan ekleyin, worcestershire sos ve teriyaki sosu da ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Eti çatal yardımı ile lime lime olacak şekilde parçalayın. Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını sosa yatırın ve 1 dakika bekletin. Hazırlamış olduğunuz hamburger ekmeğinin içine bolca kuzu eti ve sos koyarak sıcak servis edin.