MALZEMELER

Taban kısmı için:
270 gram un
200 gram toz şeker
2,5 yemek kaşığı hindistancevizi
230 gram tereyağı
1 çimdik tuz
1 limonun kabuğu
Üst kısmı için:
70 gram pudra şekeri
3 adet yumurta
100 ml taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Dilimli taze Hindistancevizi
Nane yaprakları
Limon kabuğu şekerlemesi

YAPILIŞ

Fırını 170 dereceye ayarlayın

Tabanı için unu, şekeri, hindistancevizi tozunu, tereyağını, tuzu ve limon kabuğunu set üstü mikserin içerisine alın ve palet aparatı ile karıştırın.

Hazırlanan karışımı 30’a 20 ölçüsünde bir fırın kabına alın ve elle iyice bastırarak bir taban oluşturun. Fırında 20 dakika kadar tabanını pişirin. Soğuması için kenara alın.

Üst kısmı için şekeri, yumurtaları, limon suyunu ve limon kabuğunu malzemeler karışıncaya dek çırpın. Soğumuş olan tabanın üzerine dökün ve 20 dakika daha fırında pişirin.

1 gece buzdolabında dinlendirin ve ertesi sabah kare veya dikdörtgen porsiyonlara ayrın, üzerini hindistancevizi, nane yaprağı ve limon kabuğu şekerlemesi ile süsleyin ve servis edin.