175 ml su
70 gram şeker
1 lime
1 limon
500 ml. Hindistan cevizi suyu
Sunum için:
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi tozu
Bir sos tavasında su ve şekeri birlikte eritin. Karışımı sıvı bir şurup kıvamı alıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp soğuması için kenara alın. Büyük bir kaseye lime ve limon suyunu sıkın, kabuğunu rendeleyin.
Şekerli şurubu ekleyerek karıştırın. Bu karışıma hindistancevizi suyunu yavaş bir şekilde çırparak ekleyin. Dondurma makinesi varsa makinenin kullanımına göre ayarlayın ve sorbeyi hazırlayın. Dondurma makineniz yoksa karışımı buzdolabında dondurmaya uygun bir kaba koyun.
Her iki saatte bir toplam üç kez çatal yardımıyla havalandırın. Böylece sorbe de istenmeyen buz parçalarının oluşumunu engellenmiş olursunuz. Servis etmeden 10 dakika önce oda sıcaklığına çıkartın ve hafifçe yumuşadığında servis edin.