MALZEMELER

Köfte için:
400 gr orta yağlı dana kıyma
1 rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayatlamış rondodan çekilmiş ekmek içi
4 yaprak ince doğranmış fesleğen
2 yemek kaşığı toz parmesan
1 çimdik pul biber
1 yumurta
1 adet baget ekmeği
Dışını kaplamak için panko ekmek kırıntısı(metro da satılıyor)
Çırpılmış 2 yumurta
Tuz-karabiber
Marinara sos için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
6 adet küp küp doğranmış yazlık domates(annemin yaptıklarını kullanıyorum yoksa cam kavanozda organik yazlık domates satılıyor)
Yarım küp küp doğranmış soğan
2 çimdik kuru kekik
1 avuç fesleğen, ince doğranmış

YAPILIŞ

Kıyma derin bir kâseye alın. Üzerine soğan, sarımsak, ekmek içi, fesleğen, parmesan, pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzeme iyice karışana dek yoğurun. Köfte hamurunu en az 1 saat buzdolabında bekletin.

Derin bir tavada bolca riviera zeytinyağı ısıtın, köfteler önce yumurtaya ardından panko ekmek kırıntısına bulayın ve yağda her tarafı kızarıncaya dek yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın. Soğanlar yağda 3-4 dakika kadar soteleyin ve içerisine sarımsak ekleyin, 1 dakika daha soteleyin.

Domatesleri ekleyin, tuz, karabiber, pul biber, kuru kekik ekleyin ve kısık ateşte sos kıvam alana dek 15 dakika kadar pişirin.

Hazırlanan sosu arzu ederseniz rondodan geçirin. Fesleğenleri içerisine atın ve karıştırın, kenara alın. Baget ekmeğinin içerisine sosu sürün ve köfteler koyun, üzerine parmesan serpip aralara ekstra fesleğen koyup servis edin.