MALZEMELER

Hamuru açmak için un
8 dilim milföy hamuru
4 yemek kaşığı fındıklı çikolata kreması
1/2 su bardağı fındık
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı ahududu reçeli
1 su bardağı kabuksuz tuzsuz yerfıstığı
3 yemek kaşığı esmer şeker

YAPILIŞ

Fırını 190 dereceye ayarlayın

Tezgahı unlayın ve 4 kare parça milföy hamurunu merdane yardımı ile hamur yarı yarıya incelecek kadar açın. Hamurun üzerine kaşık ile hamuru tamamen kaplayacak şekilde fındıklı çikolata kremasını sürün. Üzerine bıçak yardımı ile ufaltılmış fındık serpin. Bir uçtan başlanarak hamuru rulo şeklinde sarmaya başlayın.

Hazırlanan uzun ruloyu bıçak yardımı ile ince bir parmak kalınlığında kesin. Bütün hamuru aynı şekilde dilimleyin. Geri kalan hamuru aynı şekilde açın, içerisine önce fıstık ezmesi ardından reçel sürün ve doğranmış yer fıstığı ezmesi serpin. Hamuru rulo haline getirin ve dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye esmer şekerin yarısını serpin.

Kurabiye rulolarını tepsiye dizin ve üzerine geri kalan şekeri serpin. Fırında 15-20 dakika kadar üzeri kızarıncaya dek pişirin ve sonrasında servis edin.