Pavlova için:
6 yumurta beyazı, taze, oda sıcaklığında ve sarısı hiç karışmamış
Yarım vanilya çubuğu, iç taneleri bıçağın sırtı ile sıyrılmış
1 çimdik tuz
300 gr toz şeker
1 çay kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı elma sirkesi
Vanilyalı Krema için:
500 gr sıvı krema, soğuk
1 çimdik tuz
Yarım vanilya çubuğu, iç taneleri bıçağın sırtı ile sıyrılmış
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme yemek kaşığı toz hindistan cevizi
Üzeri için:
2 adet büyük nar, taneleri
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
6 yemek kaşığı şekersiz hindistancevizi cipsi
Çikolatalı sos için:
200 g krema
200 g %70 kakao oranında çikolata, küçük parçalara bölünmüş
Fırını 120 dereceye ayarlayın.
Toz şekeri bıçaklı rondodan 2-3 dakika kadar çekin ve inceltin.
Yumurta beyazlarını set üstü mikserin çırpma kabına alın ve çırpma teli aparatını takın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin ve orta devirde çırpmaya başlayın. Yaklaşık 1 dakika sonra köpürmeye başladığında en yüksek devire alın ve 1-2 dakika kadar daha yumurtalar beyazlamaya başlayıncaya dek çırpın. İçerisine çırpmaya devam ederken bir yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 15 saniye kadar karışmasını bekleyin ve tekrar bir kaşık şeker ekleyin. Tüm şeker bitene dek bu işleme devam edin. Mısır unu ve sirkeyi ekleyin. Karışım sert, traş köpüğü kıvamını alıp parlayıncaya dek çırpın.
Fırın tepsisinin dört kenarına parmağınızın ucuyla karışımdan sürün ve üzerine yağlı kağıt serin. Böylece kağıt fırında hava alıp pavlovaya çarpmayacaktır. Karışımı yaklaşık 5 cm yüksekliğinde olacak şekilde yuvarlak formu vererek tepsiye spatula yardımı ile yayın. Pişen mereng’in genişleyeceğini unutmayın ve tepsi kenarlarına fazla yaklaşmayın. Fırına atın ve 2 saat fırınlayın. Fırını kapatın ve kuruması için gece fırında dinlendirin.
Servis etmeden 1 saat önce set üstü mikserin kasesini tercihen buzlukta veya buz dolabında soğutun. Soğuk kaba soğuk kremayı ekleyin. Tuzu ve vanilyayı ekleyin ve kıvam alıncaya dek yaklaşık 2 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Hindistancevizini ekleyin ve spatula ile homojen bir dağılım elde edene dek karıştırın. Pavlovayı sunum tabağına alın. Üzerine hindistancevizli kremayı dökün ve spatula ile yayın. Narları tepeleme üzerine yayın ve kenarlarına hindistan cevizi cipslerini dizin, pudra şekeri serpin.
Çikolata sos için kremayı ocakta kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Çikolatayı bir kaseye alın ve sıcak kremayı üzerine dökün. 1 dakika kadar bekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. 10 dakika oda sıcaklığında bekletin ve pavloyı tabaklara servis ettikten sonra üzerlerine ılık çikolata sosu gezdirin.