Pavlova için:
6 yumurta beyazı, taze, oda sıcaklığında ve sarısı hiç karışmamış
Yarım vanilya çubuğu, iç taneleri bıçağın sırtı ile sıyrılmış
1 çimdik tuz
300 gr toz şeker
1 çay kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı elma sirkesi veya beyaz şarap sirkesi
100 gram beyaz çikolata, tercihen lind marka
Vanilyalı Krema için:
500 gr sıvı krema, soğuk
1 çimdik tuz
Yarım vanilya çubuğu, iç taneleri bıçağın sırtı ile sıyrılmış
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
1 adet nar, taneleri
150 gram yabanmersini
150 gram taze ahududu
150 gram frenk üzümü
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Fırını 120 dereceye ayarlayın.
Toz şekeri bıçaklı rondodan 2-3 dakika kadar çekin ve inceltin.
Yumurta beyazlarını set üstü mikserin çırpma kabına alın ve çırpma teli aparatını takın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin ve orta devirde çırpmaya başlayın. Yaklaşık 1 dakika sonra köpürmeye başladığında en yüksek devire alın ve 1-2 dakika kadar daha yumurtalar beyazlamaya başlayıncaya dek çırpın. İçerisine çırpmaya devam ederken bir yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 15 saniye kadar karışmasını bekleyin ve tekrar bir kaşık şeker ekleyin. Tüm şeker bitene dek bu işleme devam edin. Mısır unu ve sirkeyi ekleyin. Karışım sert, traş köpüğü kıvamını alıp parlayıncaya dek çırpın.
Fırın tepsisinin dört kenarına parmağınızın ucuyla karışımdan sürün ve üzerine yağlı kağıt serin. Böylece kağıt fırında hava alıp pavlovaya çarpmayacaktır. Karışımı yaklaşık 5 cm yüksekliğinde olacak şekilde yuvarlak formu vererek tepsiye spatula yardımı ile yayın. Pişen mereng’in genişleyeceğini unutmayın ve tepsi kenarlarına fazla yaklaşmayın. Fırına atın ve 2 saat fırınlayın. Fırını kapatın ve kuruması için gece fırında dinlendirin.
Çikolayı kırın ve benmari usulü eritin. Pavlovanın üzerine yanlarından 2-3 cm boşluklar kalacak şekilde çikolatayı sürün ve donması için 10 dakika buzdolabında bekletip dolaptan çıkartın.
Servis etmeden 1 saat önce set üstü mikserin kasesini tercihen buzlukta veya buz dolabında soğutun. Soğuk kaba soğuk kremayı ekleyin. Tuzu ve vanilyayı ekleyin ve kıvam alıncaya dek yaklaşık 2 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Pavlovayı sunum tabağına alın. Üzerine kremayı dökün ve spatula ile yayın. Narları ve kırmızı meyveleri dizin ve kenarlarına pudra şekeri serpip hemen servis edin.