1 kutu/850 gr’lık konserve haşlanmış nohut(suyu süzüldükten sonra gramajı azalacaktır)
2 adet haşlanmış veya fırınlanmış soyulmuş pancar
4 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak, soyulmuş
1/4 yemek kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
1 limon, suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı kaynar su
Üzeri için:
1/2 kase ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Nohutun suyunu süzün ve iki sefer soğuk sudan geçirin. Nohutların kabuklarını soyun ve atın. Nohutu geniş hazneli bir mutfak robotuna alın. Pancarı ekleyin ve bir kaç dakika kadar rondodan geçirin. Tahin, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, limon suyunu, zeytinyağını ve kaynar suyu ekleyin. Tüm malzeme pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek 3-4 dakika kadar rondodan çekin. Aralarda rondoyu durdurun ve kenarlarda biriken malzemeyi spatula ile içeri doğru sıyırın. Eğer kıvamı hala biraz sıkı ise 1-2 yemek kaşığı daha kaynar su ekleyin ve karıştırın.
Humusu bir sunum tabağına alın ve kaşığın arkası ile humusun arasında boşluklar yapın. Üzerine nar ve maydanozu serpin. Zeytinyağını gezdirin ve servis edin
.