1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un, hamuru açmak için
5 dilim dikdörtgen milföy hamuru
Ispanaklı harç için;
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 dal taze soğan, ince doğranmış
2 adet kapya biber, çekirdekleri alınmış ve küçük küpler halinde doğranmış
3 demet ıspanak, sapları ayrılmış
Tuz
Karabiber, taze çekilmiş
1 çimdik muskat
Kremalı harç için;
3 adet yumurta
200 ml süt
200 ml krema
100 gr toz parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Fırını 180 dereceye ayarlayın
22cm’lik derin kenarlı bir tart kalıbını elinizle her yerine gelecek şekilde tereyağlayın. Tezgaha yarım kaşık un serpin ve 3 adet milföy hamurunu kesilmiş yerleri üst üste denk gelecek şekilde tezgaha yerleştirin. Bu 3 hamurun boş kalan iki yanına birer parça milföy hamurunu diğer hamurların yarım cm üzerine gelecek şekilde ekleyin. Geri kalan yarım kaşık unu eşit olarak hamurun üzerine serpin. Merdane yardımıyla özellikle birleşim kısımları yapışacak şekilde hamuru hafifçe inceltin. Merdaneyi hamurun uç kısmına dik olarak yerleştirin ve hamuru merdaneye sarmaya başlayın.
Tamamen hamuru sardığınızda önünüze tart kalıbını alın ve hamuru kalıbın üzerine geri açın. Hamurun yanda kalan kısımlarını esneterek yırtmamaya özen göstererek kalıbın içerisine yerleştirin. Fazlalık olarak kalan yandaki hamurları kalıbın yan kısmına elinizle bastırarak kesin. Fazla kalan hamuru başka bir tarifte kullanmak için streç filme sarın.
Hamurun alt kısmını düzenli aralıklarla çatalla delin ve üzerine tamamını kaplayacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine tart kalıbının en üst kısmına gelecek kadar nohut koyun. Koyduğunuz nohutlar ağırlık yaparak milföyünüzün fazla yükselmemesini sağlayacaktır. Bu nohutları saklayıp daha sonra bu tarz tariflerde kullanmak için saklayabilirsiniz. Fırında üzeri kapalı olarak yarım saat kadar yanları hafifçe kızarıncaya dek pişirin. Daha sonra üzerinden nohutları kaldırın ve hafifçe kanarmış olan milföyün orta kısmını kaşığın arkasıyla bastırarak sönmesini sağlayın. Üstü açık olarak orta kısmı kızarıncaya dek 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin fırından çıkartıp soğuması için kenara alın.
Ispanaklı harcı hazırlamak için geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. İçerisine taze soğan ekleyip 30 saniye kadar soteleyin. Biberleri ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Üzerine ıspanağı ekleyin sadece sönünceye dek 1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Tuz, çok az karabiber ve muskatı ekleyin karıştırın ve altını kapatın. Soğuması için kenara alın.
Fırının ısısını 150 dereceye düşürün
Kremalı harcı hazırlamak için yumurtayı bir kapta çırpın içerisine sütü, kremayı, parmesan peynirini, tuzu ve karabiberi ekleyip 1 dakika kadar daha çırpmaya devam edin ve kenara alın.
Soğumuş olan tartın üzerine eşit olarak dağılmış ıspanaklı iç harcı yayın. Üzerine kremalı harcı yavaşça dökün. Dökerken bir yandan kaşık yardımıyla ıspanaklı harcın içlerini de sostan girmesini sağlayın.
Kişin üstü altın rengi olup kabarıncaya dek salladığınızda artık sıvılık olmadığını görene dek yaklaşık 45 dakika 1 saat arası fırında pişirin. Ilındıktan sonra kabından çıkartıp üçgen şeklinde dilimleyerek servis edin.