1 demet pazı
2 büyük havuç, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş
1 küçük taze soğan, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş
1 yumurta
3 yemek kaşığı tam buğday unu
Tuz
Karabiber
2 çimdik muskat
1 diş sarımsak
Kızartmak için ayçiçek yağı
Sunum için;
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Pazıların en kalın saplarını kesin. Yaprak kısımlarını kaynar suda 3-4 dakika yumuşayıncaya dek pişirin. Suyunu süzün ve pazıları küçük küçük doğrayın, doğradıktan sonra soğuması için kenara alın. Geniş bir kasenin içerisine havucu, pazıyı, soğanı, yumurtayı, unu, tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Sarımsağı soyup, sarımsak sıkma aleti ile sıkın ve malzemelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi kaşık yardımı ile homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın. Malzemeyi eğer fazla karıştırırsanız sulanmaya başlayacaktır. Bu sebeple fazla karıştırmamaya özen gösterin.
Geniş ve yanları yüksek bir tavada 1 parmak yüksekliğinde olacak şekilde ayçiçek yağı ekleyin ve yağı ısıtın. Hazırladığınız mücver harcından 1 büyük yemek kaşığı alın ve 2. Bir yemek kaşığı yardımı ile yağın içerisine bırakıp üzerini hafifçe bastırın. Aynı işlemi tava doluncaya dek devam edin. Mücverlerin arasına 1er parmak kalınlığında boşluk bırakmayı unutmayın. Eğer tavayı fazlaca kalabalıklaştırırsanız mücverleriniz yağ çekecektir. Mücverlerin bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin ve kızartın. Ardından havlu peçete serilmiş düz bir tabağa alın. Ilındıktan sonra sarımsakla yoğurdu bir kasede karıştırıp, sarımsaklı yoğurt ile servis edin.