600 ml süt
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
400 gr makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
5 dilim hindi füme
250 gram kemiksiz hindi göğüs
3 adet pırasa
50 gr. tereyağı
50 gr. un
4 yemek kaşığı rendelenmiş gruyere peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş cheddar peyniri
2 çay kaşığı dijon hardal
2 çay kaşığı taneli hardal
1 avuç sapsız maydanoz
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Sütü bir sos tavasına alın, içerisine defne yaprağını ve kekiği ekleyin. Kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın ve 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Makarnayı 2 buçuk litre suyu derin bir makarna tenceresinde kaynatın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Paket üzerinde yazan süreden 3 dakika daha az pişirin. Süzdükten sonra üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın ve kenarda bekletin.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ısıtın. Üzerine hindi füme ve kuşbaşı doğranmış hindiyi ekleyin, 3 dakika kadar soteleyin ve dilimlenmiş pırasayı ekleyin. Pırasa yumuşayıncaya ve renkleninceye dek yaklaşık üç dakika kadar soteleyin ve sonra altını kapatın.
Hazırlanan hindili karışımı bir kâseye alın.
Beşamel sosu hazırlamak için aynı tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. İçerisine un ekleyin ve kokusu çıkıncaya dek 2-3 dakika kavurun. Bir çırpma teliyle çırparken bir yandan sütü yavaş yavaş una ekleyin.
Karışımın kıvamı pürüzsüz olunca ve kalınlaşınca altını kapatın. İçerisine peynirleri, hardalları, hindiyi, pırasayı, makarnayı ve maydanozu ekleyin.
Hepsini harmanlayın ve bir fırın kabına alın. Üzerine ekstra gruyere, parmesan ve cheddar peyniri ekleyin. Üzeri hafifçe kızarıncaya dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve sıcak servis edin.