220 gr un
50 gr kakao
270 gr şeker
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
90 gr tereyağı, oda sıcaklığında
240 ml süt
2 yumurta
12 tatlı kaşığı portakal reçeli
Creamcheese Frosting için;
250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
350 gr pudra şekeri
50gr kaşığı kakao
1 vanilya çubuğu
380 gr pınar beyaz, oda sıcaklığında
Süslemek için:
1 paket çikolata
Portakal kabuğu
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Unu, kakaoyu, şekeri, kabartma tozunu, tuzu set üstü mikserin kabına elendikten sonra ekleyin. İçerisine tereyağı da ekleyin ve makinenin palet aparatı ile kum kıvamına gelinceye dek 2-3 dakika karıştırın. Ayrı bir kâsede süt ile yumurtayı çırpın. Mikserde olan kuru karışıma makine karıştırmaya devam ederken yumurtalı sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyin, homojen bir kıvam alıncaya dek 1-2 dakika daha orta ayarda karıştırın.
12’li cupcake tepsisinin içine 12 adet cupcake kağıdı dizin. Eşit olarak hamuru kalıplara paylaştırın. İçerisine bir kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya dek yaklaşık 20 -25 dakika pişirin. Kreması üzerine sürülmeden önce tamamen oda sıcaklığında soğutun. Soğumuş keklerin iç kısımlarını bir tatlı kaşığıyla oyup her birine birer tatlı kaşığı reçel doldurun.
Creamcheese Frosting’i hazırlamak için set üstü mikserin palet aparatı takın ve tereyağı ile pudra şekerini 2-3 dakika çırpın. Kakaoyu eledikten sonra içerisine ekleyin ve 1 dakika daha çırpın.
Vanilya çubuğu ve pınar beyazı ekleyip tamamen karışıncaya dek 1 dakika kadar karıştırın. Bu aşamadan sonra daha fazla karıştırmayın yoksa kremanız sulanacaktır.
Arzu ettiğiniz metal uç takılmış sıkma poşetine kremayı doldurun. Soğumuş olan keklerin üzerine oda sıcaklığındaki kremayı sıkın üzerilerine çikolata ve portakal kabuğuyla süsleyip servis edin.