1 büyük baş brokoli, parçalara bölünmüş ve kalın sapları kesilip atılmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet chilli biberi,bütün
1 adet limon
4 diş sarımsak, soyulmuş
1 tatlı kaşığı paprika
1 çay kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
YFırını 185 dereceye ısıtın.
Fırın tepsisine bir parça yağlı kağıt serin. Brokolileri tepsiye alın.
Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Limonun kabuğunu ince rende ile brokolilerin üzerine rendeleyin. Limonu dörde bölün ve tepsiye koyun.
Sarımsağı, paprikayı, pul biberi ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Biberin yakmaması için mutfak eldiveni takın ve baharatların hepsini brokolilere ovarak yedirin. Brokolileri aralarında boşluklar olacak şekilde tepsiye dizin ve fırına verin.
Brokoliler iyice kızarıncaya dek 15-25 dakika kadar pişirin.Pişirme süreniz brokolileri kesme büyüklüğünüze göre değişebileceğinden 15 dakika sonra sıkça kontrol edin.