MALZEMELER

Taban Katı İçin
2 adet küçük muz, ezilmiş
1 su bardağı yulaf
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 çay kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı tam buğday unu
Yarım litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
5 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Sahte Krokan İçin
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı fındık, badem, ceviz karışımı, küçültülmüş
3 adet gün kurusu kayısı, küp doğranmış
1 yemek kaşığı kuru üzüm, doğranmış

YAPILIŞ

Fırını 175 dereceye ayarlayın

Taban için muzu, yulafı, yulaf kepeğini karıştırın. Kare küçük bir fırın kabına tereyağı sürün ve malzemeyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yayarak fırında yanlardan renkleninceye dek 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra muhallebiyi eklemeden iyice soğutun.

Muhallebi için bir sos tavasına, irmiği, tam buğday ununu ve sütü ekleyin. Kıvam alıp göz göz oluncaya dek devamlı karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Bu aşamada topaklanma varsa hazneli bir rondodan muhallebiyi geçirebilirsiniz. İçerisine ılıdıktan sonra pekmezi ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Soğumuş olan tabanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve üstü bıçak veya spatula yardımı ile düzleştirin.

Krokan malzemelerini bir sos tavasına alın ve 2 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun. Hazırlanan karışımı bir yağlı kâğıt üstüne dökün ve soğutun. Soğuduktan sonra muhallebinin üstüne serpin ve hafifçe bastırın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirildikten sonra kare şeklinde keserek servis edin.