200 gram un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı toz maya
140 ml soda
1 çay kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için kokusuz sıvıyağ
Unu, tuzu, şekeri, mayayı bir kabin içerisinde karıştırın ve üzerine soda ekleyin. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek yoğurun.
Hamurun üzerine sıvıyağ sürün ve bir kâseye alın, temiz bir bezi üzerine yayın. 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Beklemiş olan hamuru 8 eşit parçaya ayırın.
Tezgâhı unlayın ve merdane ile porsiyonlanmış hamurdan ince yuvarlaklar açın. Geniş ve yüksek bir tavada bolca yağı ısıtın. Hamuru bir kevgir ile sıcak yağa bırakın ve kevgirle 5 saniye kadar hamurun üzerine bastırın.
Bir tarafı renklendikten sonra diğer tarafını çevirin ve kızarıncaya dek pişirin. Kızarmış ekmekleri mutfak peçetesi serilmiş bir tabağa kevgir yardımıyla alın. Sıcak olarak servis edin.