2 büyük dilim ekşi maya ekmek, küçük küplere bölünmüş
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 adet vanilya, iç taneleri
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1 adet büyük olgun muz, çatalla ezilmiş
3 yemek kaşığı kuru dut
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Ekmekleri derin bir kaba alın. Başka bir kasede yumurtayı, süt, vanilya, tarçın ve zencefil ile birlikte çırpın. Muz, dut ve tahini ekleyip tekrar karıştırın ve ekmeklerin üzerine dökün. Ekmekler sıvı karışımı tamamen çekene dek 20 dakika kadar dinlendirin. Aralarda 2-3 sefer karıştırıp sıvı karışımın, ekmekler tarafından eşit olarak emildiğine emin olun. 6’lı muffin kabını tereyağı ile yağlayın. Karışımı eşit olarak kaplara paylaştırın.
Üzerleri hafifçe kızarıncaya dek 40 dakika kadar fırınlayın.
Ilındıktan sonra kalıplardan çıkartın ve üzerlerine tahin&pekmez gezdirip hemen servis edin.