2 Porsiyon
2,5 su bardağı tam buğday unu
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kabak, iri rendelenmiş
2 tatlı kasığı tereyağı
4 kibrit kutusu beyaz peynir, rendelenmiş
2 parça dil peyniri, rendelenmiş
6-8 dal dereotu, ince doğranmış
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 ceviz, ince rendelenmiş
Unu bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açın.
Oda sıcaklığındaki suyu yavaş yavaş bir yandan çatalla karıştırırken una ekleyin. Hamur kıvam aldığında elle yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ama ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Bu aşamada hamur çok nemli gelirse biraz daha un, kuru ise de su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan hamuru 1-2 dakika kadar yoğurun ve bir kaseye alın, üzerine temiz bir bez örtün ve oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
Düz bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte tavayı ısıtın. İçerisine kabağı ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika boyunca kabak yumuşayıncaya dek soteleyin ve bir kaseye alın.
Sotelenmiş kabağın içerisine, dil peyniri, beyaz peyniri, dere otunu ve cevizi ekleyin ve tüm iç harcı karıştırın kenara alın.
Hamuru 2 parçaya bölün. Hamurun açılması için tezgaha biraz un atın ve bir merdane yardımı ile hamuru yuvarlak şeklinde, yaklaşık 2 yufka kalınlığında açın. Hazırlanan hamurun içine harcın yarısını ekleyin ve ortadan ikiye katlayın. Yanlarını kapatacak şekilde çatal ile bastırarak şekil verin. Aynı geri kalan hamur ve harçla yapılan işlemleri tekrar edip ikinci porsiyonu hazırlayın.
Düz bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve yağı ısıtın. Gözlemeleri tavaya ekleyin iki tarafı da kızarana dek yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölü servis edin.