800 gram tam buğday makarna
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tavuk göğsü, küçük küpler halinde doğranmış
6 adet pırasa, yeşil ucu alınmış, dilimlenmiş
300 ml kutu krema
6 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Derin bir makarna pişirme tenceresinin içine 2 buçuk litre kaynamış su koyun. Altını yüksek orta ateşe alın. Su kaynadıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı tuz atın. Makarnayı tuzlu suyun içerisine atın. Aralıklarla karıştırarak paketin üzerinde yazan süreden bir buçuk dakika daha az haşlayın.
Bu sırada bir tavaya sadece bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve tavukları renkleri opak oluncaya dek 1-2 dakika kadar soteleyin. Pırasaları da ekleyin 2-3 dakika kadar yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Üzerine 300ml kremayı ekleyin ve kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar 1-2 dakika pişirin. Bir süzgeç yardımıyla makarnaların suyunu süzün. Son olarak parmesanı da makarnayla beraber karıştırdıktan sıcak olarak servis edin.